Äta & fika

Hos oss på Kvarteret Giraffen i Kalmar hittar du restauranger och caféer för alla smaker! Asiatisk buffé, sushi, husmanskost, italienskt, kroppkakor eller varför inte träffas över en god kopp kaffe och hembakat?

Baked & Grilled

Öppet idag:

11:00 - 19:00

Baked & Grilled – en ny, fräsch restaurang som presenterar italienska läckerheter men också modern svensk husmanskost lagad från grunden. Baked & Grilled erbjuder olika italienska rätter som pasta, pizza och à la carte. Till lunch erbjuds ett antal rätter, lunchbuffé samt en stor salladsbuffé och på helgerna erbjuds varierande pizzabuffé samt varierande grillrätter. Utöver detta är catering och avhämtning en del av verksamheten.

Bastard Burgers

Öppet idag:

11:00 - 20:00

Med inspiration från New York och rötterna i Norrland levererar Bastard Burgers Sveriges bästa hamburgare.  Här finns även Kalmars bästa vegetariska burgare enligt Barometerns testpanel. Välkommen och smaka du med!  

Danska Wienerbageriet

Öppet idag:

09:00 - 19:00

Varmt välkomna till oss på Danska Wienerbageriet Giraffen! Här kan vi stolt presentera vårt breda sortiment med bakverk och matbröd. Allt är bakat från grunden i vårt bageri på Norra vägen, utan tillsatser eller halvfabrikat. Fika, sallader och smörgåsar finns för dig som vill slå dig ner i vårt mysiga café eller som take away om du är på språng. Hoppas vi ses!  

Espresso House

Öppet idag:

09:00 - 19:00

På Espresso House brinner vi för kaffe. Vårt uppdrag är att ge våra gäster en upplevelse som överträffar deras förväntningar. Vänlighet är vägledande för våra handlingar, både mot varandra, våra gäster och vår planet.

Vi anser att alla förtjänar riktigt gott kaffe. Det är vår vision att visa våra gäster i världsklass vad en kaffeupplevelse i världsklass är, och vi strävar efter att göra det genom att erbjuda högkvalitativt specialkaffe som har rostats i vårt eget rosteri. Dessutom har vi en bred meny med varma och kalla drycker, varm och kall mat samt bakverk från vårt eget bageri. Allt serveras av en vänlig barista i en riktigt mysig kaféatmosfär.

 Espresso House Group har sedan starten 1996 vuxit till ett ledande premium Coffee shop varumärke i Norden. Vi är etablerade i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Ginger

Öppet idag:

10:00 - 19:00

Ginger erbjuder ett asiatiskt mixat kök från Thailand, Japan, Kina och sydländerna: sushi, olika varmrätter, salladsbuffé och sötsaker med kaffe. Allt i form av buffé och med bästa smak och kvalité. Mat även för avhämtning. Varmt välkomna till Ginger!

Kama Sushi

Öppet idag:

10:00 - 20:30

Kalmars bästa sushi, enligt många, finns nu hos oss i Kvarteret Giraffen! Sushin tillverkas alltid med de bästa råvarorna och på äkta japanskt vis. Såklart går det också att beställa take-away. Detta kan du göra både på telefon eller direkt på Kamasushi.nu Välkommen till Kama Sushi på Kvarteret Giraffen!

Maxi Café & Livingroom

Öppet idag:

08:00 - 19:00

Hos oss på Maxi Café & Livingroom hittar du allt för den stora och lilla hungern. Oavsett om du vill ha en korv i farten eller en smarrig fika bakat i vårt eget bageri så har vi det du behöver. Vi serverar en smarrig frukostbuffé med lokala varor samt bröd bakat av våra egna bagare varje vardag mellan 8.00 – 10.30. Varmt välkommen hälsar Patrick Wiberg med personal!

McDonald’s

Öppet idag:

07:00 - 02:00

McDonalds, Sveriges största restaurangkedja! Här blir du serverad alla måltider du behöver under dygnets alla timmar. Vi jobbar kontinuerligt med hållbarhetsfrågor och stödjer våra svenska bönder. Vi serverar frukost: Måndag-fredag: 07.00-10.00 Lördag-söndag: 06.00-10.00 OBS! Matsalen stänger kl. 24.00 varje dag.

Loading...