Hållbarhet

För ett hållbart kvarter nu och imorgon.

På Kvarteret Giraffen vill vi vara en bidragande faktor till ett hållbarare Kalmar. Därför jobbar vi aktivt med att minimera vår samlade miljöpåverkan och att stötta lokala initiativ som bidrar till ett bättre samhälle. Här har vi samlat några exempel på hur vi gör det.

​Återvunnen kyla blir värme

Minusgraderna i kylen på ICA MAXI förvandlas till plusgrader i kvarteret?

När Maxi bytte till en modernare och energisnålare kylanläggning installerades ett system som tar tillvara på överskottsvärmen. Nu värmer istället spillvärmen upp Kvarteret Giraffen och tillsammans har vi sänkt förbrukningen i fastigheten med ca 190 000 kWh varje månad. Detta motsvarar elförbrukningen för ca 115 genomsnittsvillor!

Stöd till Kalmar Stadsmission

Vi är glada och stolta över vårt samarbete med Kalmar Stadsmission, som verkar för att hjälpa människor i utsatta livssituationer. Ett viktigt inslag är återkommande projekt i kvarteret där intäkterna går till att bekämpa missbruk, ohälsa och sociala problem.

Kalmar FF med hjärta

Som partner till Kalmar FF bidrar vi till att fler barn och ungdomar får chansen att hitta kompisar, röra på sig och ha kul på fritiden. Vi stöder också klubbens arbete med Barnkonventionen och deras skolprojekt där spelare läser för lågstadieklasser i Kalmar.

IFK Kalmar för jämställdhet

IFK Kalmar vill ge tjejer i alla åldrar chansen att spela fotboll och jobbar för en tryggare, inkluderande och mer jämställd stad. Det stöder vi givetvis till 100%.

Integrationsprojekt med ECOudden

Kvarteret Giraffen stöttar ECOudden och deras satsning på socialt företagande för att hjälpa kvinnor med invandrarbakgrund ut i arbetslivet. Zenab är en av alla de som deltagit i projektet. Efter att ha utbildat sig till kock startade hon tillsammans med sin man Alaa den populära foodtrucken Orient Falafel, som serverar god mat lagad av närproducerade råvaror i Kvarteret Giraffen. Vi har hjälpt till i starten med att profilera verksamheten, och är övertygade om att deras driv, engagemang och supergoda falafel är recept för en succé.

Laddar...