Öppet idag: 10-19 Maxi 06-23 Coop 07-22 Lidl 08-20

Hållbarhet och CSR

För ett hållbart kvarter nu och imorgon.

På Kvarteret Giraffen vill vi vara en bidragande faktor till ett hållbarare Kalmar. Därför jobbar vi aktivt med att minimera vår samlade miljöpåverkan och att stötta lokala initiativ som bidrar till ett bättre samhälle. Här har vi samlat några exempel på hur vi gör det.

Återvunnen kyla blir värme

Visste du värmen i kvarteret kommer direkt från kyldisken? När ICA Maxi skulle byta till en modernare och mer energisnål kylanläggning passade vi på att tänka större tillsammans. Därför installerades ett system som tar vara på överskottsenergin, och gör att värmen som bildas kommer hela kvarteret till godo. Genom att ta vara på spillvärmen har vi kunna sänka vår elförbrukning med 190 000 kWh varje månad – vilket motsvarar 115 genomsnittliga villor!

Stöd till Kalmar Stadsmission

Vi är glada och stolta över vårt samarbete med Kalmar Stadsmission, som verkar för att hjälpa människor i utsatta livssituationer. Ett viktigt inslag är återkommande projekt i kvarteret där intäkterna går till att bekämpa missbruk, ohälsa och sociala problem.

Kalmar FF med hjärta

Som partner till Kalmar FF bidrar vi till att fler barn och ungdomar får chansen att hitta kompisar, röra på sig och ha kul på fritiden. Vi stöder också klubbens arbete med Barnkonventionen och deras skolprojekt där spelare läser för lågstadieklasser i Kalmar.

Kalmar FF med hjärtat

IFK Kalmar för jämställdhet

IFK Kalmar vill ge tjejer i alla åldrar chansen att spela fotboll och jobbar för en tryggare, inkluderande och mer jämställd stad. Det stöder vi givetvis till 100%.

Integrationsprojekt med ECOudden

Kvarteret Giraffen stöttar ECOudden och deras satsning på socialt företagande för att hjälpa kvinnor med invandrarbakgrund ut i arbetslivet. Zenab är en av alla de som deltagit i projektet. Efter att ha utbildat sig till kock startade hon tillsammans med sin man Alaa den populära foodtrucken Orient Falafel, som serverar god mat lagad av närproducerade råvaror i Kvarteret Giraffen. Vi har hjälpt till i starten med att profilera verksamheten, och är övertygade om att deras driv, engagemang och supergoda falafel är recept för en succé.

Ett långsiktigt ansvar

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete? Enligt FN tillhör vår ägare Alecta världens främsta företag när det gäller hållbara investeringar och ansvarsfull förvaltning. Läs mer om vår miljöpolicy och ladda ner koncernens hållbarhetsrapport på alecta.se.