Stadsmissionens Second Hand öppnar butik i Kvarteret Giraffen

apr 28, 2022 | Press

 Pressmeddelande 2022-04-26 

Kvarteret Giraffen och Kalmar Stadsmission har sedan 2015 ett nära samarbete. Nu fördjupas relationen ytterligare, då Stadsmissionens Second Hand flyttar in i Kvarteret. I slutet av maj öppnar en helt ny butik där cirkulär konsumtion och socialt engagemang går hand i hand. 

-Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Kalmar Stadsmission. Därför är vi väldigt glada över att nu få välkomna dem till oss i Kvarteret. Vi ser det som ett naturligt steg i vår relation. Det går helt i linje med vårt arbete kring social hållbarhet och att skapa en plats där alla människor trivs. Samarbetet gör att vi kan jobba än mer långsiktigt tillsammans för att göra skillnad i vardagen, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen. 

Stadsmissionen Second Hand kommer vara belägen mellan Indiska och Bastard Burger. Butikslokalen är 200 kvadratmeter stor och sortimentet i butiken kommer att vara second hand-kläder och accessoarer samt egentillverkat hantverk. Inledningsvis kommer butiken vara öppen tisdag, torsdag och fredag kl 10-19 och lördag kl 10-17. 

Affärsidén för Stadsmissionen Second Hand är retro och återbruk men också arbetsintegration. Det är inte bara bra för miljön att återanvända, konceptet bidrar även till Stadsmissionens verksamhet med arbetet för människor som lever i ekonomisk utsatthet. 

-Den här butiken kommer att utveckla och förstärka alla olika delar av vår verksamhet i Kalmar. Vi är så tacksamma att vi fått den här möjligheten tillsammans med Kvarteret Giraffen, säger Jens Bergzén, marknads- och insamlingsansvarig på Kalmar Stadsmission. 

För mer information, vänligen kontakta: 

Martina Adolfsson Nyström
Centrumchef
Kvarteret Giraffen
Tel: 076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Jens Bergzén
Marknads- och insamlingsansvarig
Kalmar Stadsmission
Tel: 072-202 25 59
jens.bergzen@kalmarstadsmission.se

Fler pressmeddelanden

Kvarteret Giraffen – rekorddag och besökstrend i dur!

Kvarteret Giraffen – rekorddag och besökstrend i dur!

Kvarteret Giraffen- rekorddag och besökstrend i dur! - Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att vi under 2023 satte besöksrekord på vår handelsplats sedan Kvarteret blev till. När vi nu summerar året med drygt 6 miljoner besökare närmar vi oss de mål och...

läs mer
Laddar...