Open today: 10-17 Maxi: 06 - 23  Coop: 07 - 22 Lidl: 10 - 19

The Giraffe neighbourhood at the top for the second year in a row!

Oct 13, 2022 | Media

Förra året vann Kvarteret Giraffen i Kalmar, Fastighetsbarometerns NKI undersökning – Fastighetsbarometern Butik med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på hela 86. Och nu har man alltså gjort det igen! Centrumchefen på Kvarteret Giraffen Martina Adolfsson Nyström säger så här om att vinna för andra året i rad.

–  Det är helt fantastiskt! Jag hoppades ju såklart på vinst även i år och med den öppna dialog vi har med våra hyresgäster så kände jag att vi kanske hade chans att även i år kamma hem denna ärofyllda utmärkelse. Jag är så otroligt stolt över resultatet och vill såklart rikta ett stort tack till alla våra goa hyresgäster, vår grymma centrumledning och alla övriga stjärnor som varit och är högst delaktiga i att vi nu återigen vunnit.

I Kvarteret Giraffen finns idag drygt 40 butiker, restauranger och caféer och centrumet är så gott som fullt uthyrt. Förändringsresan från traditionellt köpcenter till ett levande kvarter och naturlig mötesplats i Kalmar fortsätter och i början på nästa år påbörjar vi nästa spännande steg i utvecklingen med starten av etapp 3 i fastigheten.

–  Vi är oerhört tacksamma för våra hyresgästers goda betyg där vi sticker ut inom framför allt centrumledningens engagemang, lokalen och marknadsföringen. Det är roligt att se att våra aktiviteter inom dessa områden uppmärksammas och uppskattas av våra hyresgäster. Att vi hamnar i topp i år igen tror jag beror på att vi har en väldigt familjär stämning mellan centrumledning och hyresgäster samt mellan hyresgästerna. Vi jobbar hårt för att varje hyresgäst ska få verka på den optimala platsen för just dem och deras verksamhet och att synas i rätt marknadskanal i varje kampanj.

–  Vi på centrumledningen fokuserar alltid på att vara tillgängliga och nära våra hyresgäster och oftast träffar vi hyresgästerna spontant i kundgatan. Alla trivs här och det tänker vi fortsätta se till att alla gör avslutar en stolt leende centrumchef.

–  Att få den här utmärkelsen en andra gång är ett fantastiskt kvitto på att vi har en centrumledning och förvaltning i världsklass och det betyder väldigt mycket för oss som fastighetsägare. Att ha nöjda hyresgäster gör att vi med självförtroende och stora ambitioner kan fortsätta vår utvecklingsresa tillsammans. Butiker som trivs ger det lilla extra till kunderna och gör att vi får en levande och populär handelsplats avslutar Anders Pettersson, Affärsområdeschef Handel, på Alecta Fastigheter, som äger Kvarteret Giraffen.

Fastighetsbarometerns Nöjd Butiks Index är en årlig utvärdering av svenska butikshyresgästers uppfattning om sitt köpcentrum, sin hyresvärd och genomförs av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige. I år står det klart att Sveriges mest nöjda hyresgäster finns i Kvarteret Giraffen i Kalmar. Med en NKI på hela 85 så hamnar Kvarteret rejält över branschsnittet.

For more information, please contact: 

Martina Adolfsson Nyström
Head of Centre
Giraffe neighbourhood
Tel: 076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Anders Pettersson
Alecta Real Estate
Tel: 070-203 67 79
anders.pettersson@alecta.se

More press releases

Loading...