Tesla öppnar Supercharger-station

jul 5, 2023 | Press

Tesla öppnar Supercharger-station i Kvarteret Giraffen! 

Lagom till de intensiva resdagarna under sommaren inviger Tesla en ny Supercharger-station i Kalmar i Kvarteret Giraffen. Att kunna ladda bilen samtidigt som man kan uträtta ärenden eller bara njuta en stund är något som både Tesla och Kvarteret Giraffen ser som en stor win-win. Just att det är en Supercharger-station ger alla elbilsägare en pålitlig och användarvänlig snabbladdning med bra kapacitet under långresorna. 

– Tesla är ett välkänt och välrenommerat varumärke och vi är mycket glada för att de etablerar sig här hos oss i Kvarteret säger centrumchef Martina Adolfsson Nyström. Tror att både Tesla och vi är överens om att detta är en perfect match då Kvarteret ligger nära den trafikerade E22:an, lättillgängligt i staden och med ett stort utbud av både shopping, mat och upplevelser avslutar Martina Adolfsson Nyström.

-Stationen i Kalmar är öppen för alla elbilsägare som ett led i Teslas pilotprojekt att välkomna alla elbilar berättar Maria Lantz på Tesla. De 20 laddarna ger upp till 250 kW och det är enkelt att ladda och navigera via navigationen i Teslas bilar eller mobilappen. Stationen är strategiskt belägen vid handelsområdet Kvarteret Giraffen, där restauranger och affärer finns i nära anslutning för bästa kundupplevelse, något vi tycker är väldigt viktigt avslutar Maria Lantz.

Model 3 och suven Model Y kan ladda upp till 275 kilometers räckvidd på femton minuter på en V3 Supercharger, och den genomsnittliga laddningssekvensen förväntas vara i ungefär en kvart.  Tack vare den variabla prissättningen, Time-of-Use, uppmuntras kunderna att utnyttja kapaciteten i Supercharger-nätverket mer effektivt under intensiva resdagar. Genom att ladda mellan klockan 22.00 och 16.00 varje dag får kunderna ett lägre pris samtidigt som belastningen på det lokala energinätet minskar. Tesla-ägare kan se laddningspriserna på varje station i bilens skärm och i Teslas mobilapp. 

-Vi är en naturlig mötesplats för både Kalmarborna och besökare från intilliggande kommuner och nu tar vi nästa steg till att bli en självklar destination även för de långväga besökarna. Kvarteret är en stark handelsplats inom shopping och genom denna etablering stärker vi serviceutbudet ännu mer. Detta är också ett viktigt led i vårt hållbarhetsarbete, som vi har högt på agendan, avslutar centrumchef Martina Adolfsson Nyström. 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Martina Nyström Adolfsson
Centrumchef, Kvarteret Giraffen
Tel. 0766-34 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Maria Lantz
TESLA
Tel. 073-867 68 98
maria.lantz@tesla.com 

Fler pressmeddelanden

Kvarteret Giraffen – rekorddag och besökstrend i dur!

Kvarteret Giraffen – rekorddag och besökstrend i dur!

Kvarteret Giraffen- rekorddag och besökstrend i dur! - Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att vi under 2023 satte besöksrekord på vår handelsplats sedan Kvarteret blev till. När vi nu summerar året med drygt 6 miljoner besökare närmar vi oss de mål och...

läs mer
Laddar...