Press

Pressmeddelande 2019

04 Feb

Pressmeddelande 2019

Nu har startskottet gått för ombyggnaden av ”Nya Giraffen” etapp 1, som beräknas vara klar för invigning hösten 2019.

Giraffen har påbörjat sin ombyggnation med visionen att gå från ett köpcentrum till en socialt hållbar mötesplats med upplevelser för hela familjen.

Ombyggnationen är i full gång och huvudfokus för Etapp 1 ligger nu på att binda samman de två befintliga kundstråken med en ny, modern och trivsam kundgata som börjar och slutar i torg med serveringar som kommer ge intryck av utomhuskänsla med grönska och ljus.

Ombyggnaden innebär konkret att den inre och yttre miljön förbättras genom att skapa en mer välkomnande atmosfär, med plats för caféer, restauranger och butiker.

Exempelvis kommer inomhusytor att rustas upp med nya ytskikt på golv, tak och fasad. Toaletter och familjerum utökas. I den nya kundgatan skapas flera sittytor och sittnischer allt för att bjuda in till pauser. En mer hållbar och modern belysning adderas, likt dagsljus.

Utomhus renoveras fasaderna och dekoreras med ny fasadbeklädnad och växtlighet. Nya entréer med nya glaspartier byggs och nya skyltar sätts upp. Ett nytt och trivsamt utomhustorg skapas med nya sittplatser, belysning och möjligheter till handel och upplevelser.

Det känns otroligt roligt att vi nu är igång med ombyggnationen av Giraffen. Målet är givetvis att utveckla och lyfta platsen ännu mer och fortsätta vara Kalmarbornas och regionens självklara val säger Martina Adolfsson Nyström, Centrumchef på Giraffen.

Kalmar stad växer och stadens handelsplatser behöver spegla den tillväxten. Giraffens läge möjliggör en förlängning av utbudet i innerstaden, och fastighetsägaren ser en möjlighet att förändra platsen för att bättre möta den moderna kundens behov.

Genom att omdana ca 6 000 kvm uthyrningsbar yta, möjliggör vi en bättre planlösning som kan hantera större flöden av människor och ge plats för fler butiker och restauranger, säger Christofer Salmén, ansvarig för Alectas direktägda handelsfastigheter.

För ytterligare information kontakta:

Martina Adolfsson Nyström
Centrumchef Giraffen Köpcentrum
076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Christofer Salmén
Ansvarig Alectas handelsfastigheter
072-855 93 40
chistofer.salmen@alecta.com

Stadsmissionens Second hand öppnar butik i Kvarteret Giraffen

 Pressmeddelande 2022-04-26  Kvarteret Giraffen och Kalmar Stadsmission har sedan 2015 ett nära samarbete. Nu fördjupas relationen ytterligare, då Stadsmissionens Second […]

Läs mer

Kicks sprider skönhet på Kvarteret Giraffen

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja, och erbjuder ett heltäckande utbud inom både makeup, doft, hudvård och hårvård. Här hittar du […]

Läs mer

Kvarteret Giraffen och IFK Kalmar ordnar Bakluckeloppis

Det är inte bara inne i Kvarteret Giraffen som människor möts. Den 3 april blir även parkeringsplatsen utanför en samlingspunkt […]

Läs mer

Goda nyheter! Danska Wienerbageriet öppnar i Kvarteret

   

Läs mer

Kvarteret Giraffen bjuder på läsupplevelser

Att läsa en bra bok är inte bara underhållande. Forskning visar också att läsning främjer kunskap, språkutveckling, fantasi och mental […]

Läs mer

Sveriges nöjdaste hyresgäster finns i Kvarteret Giraffen!

      Martina Adolfsson Nyström, Centrumchef  

Läs mer

Först i Kalmar med hundparkering

Läs mer

Lekia & Babya sprider glädje i Kvarteret Giraffen

Läs mer

Nya vänner till Kvarteret: Söta Fröken Färg

Läs mer

Elon trycker på play i Kvarteret Giraffen

 

Läs mer

ÖoB återvänder till Kvarteret Giraffen!

Läs mer

Pressmaterial

Här hittar du Kvarteret Giraffens loggor för nedladdning. Den blå ska användas primärt.

Läs mer

Kvarteret Giraffen går för guld!

Läs mer

Pressmeddelande 2020-09-11

Läs mer

FAQ

FAQ Är det tryggt att besöka Kvarteret Giraffen? Butikerna och restaurangerna i Kvarteret Giraffen är noga med att följa de […]

Läs mer

Kvarteret fylls med mer mode

Nu är det bara drygt en månad kvar till vi får nästa nyöppning på Kvarteret Giraffen. Den 20:e mars har […]

Läs mer

Pressmeddelande 2020-02-14

Läs mer

Pressmeddelande 2019-12-18

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:21 Nov

Tune in to the Bastards! Vi har lovat er smällkarameller lagom till jul och här kommer den första!

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:24 Sep

Nya Kvarteret Giraffen invigs den 25/10. Med det färdiga centrumet förverkligas en vision att kunna erbjuda Kalmar en helt ny typ av handel- och mötesplats.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 Sep

Nya Giraffen kommer utöver bred shopping att även kunna erbjuda många spontana mötesplatser och förutsättningar för samtal och trevligt sällskap över en bit mat eller dryck.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 Jul

Ambitionen med nya Giraffen är bl.a att bidra med upplevelser och möten. Till nta Giraffen kommer man inte bara för att handla, utan även för att umgås.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:05 Jun

Giraffen fortsätter sin förvandling och välkomnar ytterligare nya butiker och restauranger till Giraffenfamiljen. På plats vid nyinvigningen i höst kommer Indiska, Expresso House och Kama Shushi.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:29 Mar

Kalmars nya mötesplats växer fram i Giraffen där shopping, möten och upplevelser kommer stå i fokus. När ombyggnationen är färdig kommer centrumet erbjuda rymligare gemensamma ytor, mer välkomnande och ljusare entréer.

Läs mer

Pressmeddelande 2018

Datum:14 Jul

Giraffen kliver in i framtiden Med start under hösten kommer köpcentrumet Giraffen i Kalmar att byggas om och få ett […]

Läs mer

Pressmeddelande 2017

Datum:06 Jul

Med lärdomar från en lyckad satsning med A6 i Jönköping är nu arbetet med förändringarna i full gång. Christofer Salmén som är ansvarig för Alectas direktägda handelsfastigheter berättar om de framtida planerna.

Läs mer