Kvarteret Giraffen – rekorddag och besökstrend i dur!

jan 11, 2024 | Press

Kvarteret Giraffen- rekorddag och besökstrend i dur!

– Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att vi under 2023 satte besöksrekord på vår handelsplats sedan Kvarteret blev till. När vi nu summerar året med drygt 6 miljoner besökare närmar vi oss de mål och visioner vi har för Kvarteret framåt berättar en nöjd Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen. Vi ökar med 5,1 % och hamnar på en respektingivande siffra om drygt 6 300 000 besökare! Och som lite kul kuriosa kan jag berätta att vi den 22 december slog besöksrekord för en enskild dag med hela 30 880 besökare!

I Kvarteret Giraffen finns idag nästan 50 butiker, restauranger och caféer och centrumet är så gott som fullt uthyrt. Under 2023 färdigställde man den sista delen av den stora ombyggnaden man genomfört under de senaste åren.

– Vi ser oss som en självklar mötesplats i Kalmar. Vi får ofta höra att det är så trivsamt här och det är en väldigt viktig faktor för att få besökarna att välja just oss. Vi har satsat mycket på interiören och även exteriört händer det nu saker fortsätter Martina entusiastiskt och syftar till det stora skyltprogram utvändigt som man nu kan se de första delarna av.

Veckorna innan jul började det grävas och fejas utomhus då det var dags att montera och sätta upp det nya skyltprogram som tagits fram. Manéret är framtaget med en tydlig röd tråd till det som redan är satt så att man känner igen sig redan när man kör in i Kvarteret. Materialen, färgerna och budskapen är noggrant utvalda och harmonierar nu utifrån och in. Syftet är att förenkla för besökarna att hitta när de är hos oss. Något som verkligen behövs med tanke på besökstrenden.

– Omsättningen följer samma positiva trend. Vi väntar nu in sifforna för december, men efter att ha pratat runt med flera butiker så verkar de väldigt nöjda med försäljningen. Inflationen är som ni vet hög så man får ta sifforna med en nypa salt. Konsumenterna shoppar, men är mer kostnadsmedvetna än vanligt avslutar Martina Adolfsson Nyström, centrumchef Kvarteret Giraffen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

MARTINA ADOLFSSON NYSTRÖM
CENTRUMCHEF KVARTERET GIRAFFEN
076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Fler pressmeddelanden

Laddar...