Öppet idag: 10-19 Maxi 06-23 Coop 07-22 Lidl 08-20

Press

Pressmeddelande 2018

14 jul

Pressmeddelande 2018


Giraffen kliver in i framtiden

Med start under hösten kommer köpcentrumet Giraffen i Kalmar att byggas om och få ett nytt utseende, samtidigt som Systembolaget expanderar med 300 kvm. Alecta har nu tagit investeringsbeslutet för en omfattande förändring och modernisering av Giraffen.

Köpcentrumet Giraffen kommer under de närmaste åren att genomgå en större ombyggnation i syfte att skapa en modern och inbjudande handels- och mötesplats som möter ett skiftande handelsklimat och ett växande Kalmar. Investeringen syftar bland annat till att förbättra den inre och yttre miljön genom att Giraffens entréer förnyas samt passager byggs ihop och kvalitetsmässigt höjs. Detta för att skapa en öppen och välkomnande atmosfär med ett sammanhängande galleriastråk, vilket kommer att möjliggöra för nya ytor som ger plats åt god mat och dryck, spännande aktiviteter och ett avbrott för lugn i
vardagspusslet.

Under ombyggnationen kommer några av dagens hyresgäster att lämna Giraffen och nya aktörer kommer stegvis flytta in. Systembolaget är en av hyresgästerna som valt att utöka sin verksamhet och expanderar sina lokaler i Giraffen med ytterligare 300 kvm.
– Vi är stolta över att våra hyresgäster tror på utvecklingsplanerna för Giraffen. Under ombyggnaden kommer vi göra allt för att kunderna ska känna igen sig men också lära känna det nya, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef.

En annan av Giraffens nuvarande hyresgäster, ICA MAXI, ser ljust på investeringsbeslutet och framtida satsningar.
– Vi på ICA MAXI har under de sista tre åren satsat och byggt om för att överträffa våra kunders önskemål och det kommer mera. I höst bygger vi om hela kassalinjen för att göra det enklare för våra kunder och inom närmaste året kommer en jättesatsning att ske gällande hållbarhet och miljö. Att utveckla vårt koncept i alla delar känns nu extra roligt då fastighetsägarna går ”all in”, säger Patrik Wiberg, ägare för ICA MAXI Giraffen.

Ägare till Giraffen är tjänstepensionsförvaltaren Alecta, som har en långsiktig ambition att utveckla fastigheten ytterligare för att på så sätt bidra till Kalmars utveckling.
– Giraffen passar väl in i Alectas fastighetsbestånd och ska visa vägen som framtidens hållbara handels- och mötesplats; en plats tillgänglig för alla, med miljövänlig och lokal profil. Vi ser spännande möjligheter att utveckla fastigheten ytterligare då en bra fastighet i längden gynnar våra kunder och ägare, säger Christofer Salmén, ansvarig för Alectas direktägda handelsfastigheter.

För ytterligare information kontakta gärna:
Martina Adolfsson Nyström
Centrumchef Giraffen Köpcentrum Ansvarig
076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Christofer Salmén
Alectas direktägda handelsfastigheter
072-855 93 40
christofer.salmen@alecta.com

Stadsmissionens Second hand öppnar butik i Kvarteret Giraffen

 Pressmeddelande 2022-04-26  Kvarteret Giraffen och Kalmar Stadsmission har sedan 2015 ett nära samarbete. Nu fördjupas relationen ytterligare, då Stadsmissionens Second […]

Läs mer

Kicks sprider skönhet på Kvarteret Giraffen

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja, och erbjuder ett heltäckande utbud inom både makeup, doft, hudvård och hårvård. Här hittar du […]

Läs mer

Kvarteret Giraffen och IFK Kalmar ordnar Bakluckeloppis

Det är inte bara inne i Kvarteret Giraffen som människor möts. Den 3 april blir även parkeringsplatsen utanför en samlingspunkt […]

Läs mer

Goda nyheter! Danska Wienerbageriet öppnar i Kvarteret

   

Läs mer

Kvarteret Giraffen bjuder på läsupplevelser

Att läsa en bra bok är inte bara underhållande. Forskning visar också att läsning främjer kunskap, språkutveckling, fantasi och mental […]

Läs mer

Sveriges nöjdaste hyresgäster finns i Kvarteret Giraffen!

      Martina Adolfsson Nyström, Centrumchef  

Läs mer

Först i Kalmar med hundparkering

Läs mer

Lekia & Babya sprider glädje i Kvarteret Giraffen

Läs mer

Nya vänner till Kvarteret: Söta Fröken Färg

Läs mer

Elon trycker på play i Kvarteret Giraffen

 

Läs mer

ÖoB återvänder till Kvarteret Giraffen!

Läs mer

Pressmaterial

Här hittar du Kvarteret Giraffens loggor för nedladdning. Den blå ska användas primärt.

Läs mer

Kvarteret Giraffen går för guld!

Läs mer

Pressmeddelande 2020-09-11

Läs mer

FAQ

FAQ Är det tryggt att besöka Kvarteret Giraffen? Butikerna och restaurangerna i Kvarteret Giraffen är noga med att följa de […]

Läs mer

Kvarteret fylls med mer mode

Nu är det bara drygt en månad kvar till vi får nästa nyöppning på Kvarteret Giraffen. Den 20:e mars har […]

Läs mer

Pressmeddelande 2020-02-14

Läs mer

Pressmeddelande 2019-12-18

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:21 nov

Tune in to the Bastards! Vi har lovat er smällkarameller lagom till jul och här kommer den första!

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:24 sep

Nya Kvarteret Giraffen invigs den 25/10. Med det färdiga centrumet förverkligas en vision att kunna erbjuda Kalmar en helt ny typ av handel- och mötesplats.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 sep

Nya Giraffen kommer utöver bred shopping att även kunna erbjuda många spontana mötesplatser och förutsättningar för samtal och trevligt sällskap över en bit mat eller dryck.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 jul

Ambitionen med nya Giraffen är bl.a att bidra med upplevelser och möten. Till nta Giraffen kommer man inte bara för att handla, utan även för att umgås.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:05 jun

Giraffen fortsätter sin förvandling och välkomnar ytterligare nya butiker och restauranger till Giraffenfamiljen. På plats vid nyinvigningen i höst kommer Indiska, Expresso House och Kama Shushi.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:29 mar

Kalmars nya mötesplats växer fram i Giraffen där shopping, möten och upplevelser kommer stå i fokus. När ombyggnationen är färdig kommer centrumet erbjuda rymligare gemensamma ytor, mer välkomnande och ljusare entréer.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:04 feb

Nu har startskottet gått för ombyggnaden av ”Nya Giraffen” etapp 1, som beräknas vara klar för invigning hösten 2019.

Läs mer

Pressmeddelande 2017

Datum:06 jul

Med lärdomar från en lyckad satsning med A6 i Jönköping är nu arbetet med förändringarna i full gång. Christofer Salmén som är ansvarig för Alectas direktägda handelsfastigheter berättar om de framtida planerna.

Läs mer