Öppet idag: 10-19 Maxi: 06 - 23  Coop: 07 - 22 Lidl: 08 - 20

Lekfulla bröder tar över Lekia & Babya på Kvarteret Giraffen!

Nov 16, 2023 | Media

Sedan några veckor tillbaka har Lekia/Babya på Kvarteret Giraffen nya ägare. Det är de tre bröderna Lager, Henrik, Marcus och Fredrik, som driver denna tillsammans. De är gamla i gemet då föräldrarna startade Lekia-butiken i Vetlanda för hela 30 år sedan. Brödena tog över för 18 år sedan då de etablerade butiken i Jönköping. Sedan några år är de dubbeletablerade där då de numera även finns på Asecs. Nu tyckte man att tiden var inne för Kalmar.

Vi har spenderat våra barndomssomrar på Öland så även Kalmar känns lite som hemma och vi har sett att det finns en stor potential i staden. Tankarna har funnits under några år om att öppna något här. När tillfället dök upp så varken kunde eller ville vi tacka nej. Att det dessutom är på den populära handelsplatsen Kvarteret Giraffen gjorde valet enkelt berättar Henrik Lager, butiksägare.

Bröderna fick 9 dagar på sig från kontraktsskrivning till övertagandet så tempot har varit högt från första stund och det har inte minskat. Just nu fyller de butiken med de senaste och roligaste leksakerna/varorna samtidigt som de bygger om och fräschar upp den 770 m2 stora butiken. Fredrik berättar att de jobbar mycket med kundbemötande och service och nämner att de både har prisgaranti mot alla svenska nätbutiker, gratis serviceavtal för barnvagnsköpare samt att man får testa bilstolen innan köp för att nämna några av alla fördelar som Lekia/Babya erbjuder.

Det kommer att bli stora förändringar mot hur butiken såg ut innan. Vi utökar Baby-sortimentet rejält och det kommer finnas många fler bilstolar och barnvagnar att välja på säger Fredrik Lager. Lego är en väldigt omtyckt leksak så vi kommer att ha fullsortiment på Det och att vi kommer erbjuda hela Lekias sortiment gör verkligen butiken värd ett besök. Den byggs dessutom om i Lekias nya uppdaterade koncept. Varmt välkomna in i butiken önskas både gamla och nya kunder hälsar Henrik Lager, butiksägare.

Lekia & Babya är en lekfull pusselbit i vårt Kvarter och det är roligt att just den här drivna brödratrion har valt att satsa hos oss. De erbjuder det mesta som barnfamiljen behöver eller vill ha i vardagen och kunderna hittar ju hit sedan länge. Mina varmaste lyckönskningar till de nya ägarna avslutar Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen.

För mer information, vänligen kontakta: 

Martina Adolfsson Nyström
Centrumchef
Kvarteret Giraffen
Tel: 076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Henrik Lager
Butiksägare
Tel: 070-864 28 68
jonkoping@lekia.se

 
    

Fler pressmeddelanden

Kvarteret Giraffen tar guld i säkerhet!

Kvarteret Giraffen tar guld i säkerhet!

Kvarteret Giraffen är en välbesökt kommersiell plats med ca sex miljoner besökare per år och trygghets- och säkerhetsarbetet är därför högt prioriterat. Kvarteret Giraffen har blivit certifierad enligt den internationella standarden SHORE. Det innebär att Kvarteret...

read more
Tesla öppnar Supercharger-station

Tesla öppnar Supercharger-station

Tesla öppnar Supercharger-station i Kvarteret Giraffen!  Lagom till de intensiva resdagarna under sommaren inviger Tesla en ny Supercharger-station i Kalmar i Kvarteret Giraffen. Att kunna ladda bilen samtidigt som man kan uträtta ärenden eller bara njuta en stund är...

read more
Kvarteret Giraffen fullt uthyrt!

Kvarteret Giraffen fullt uthyrt!

Framgångsrika vindar blåser i Kvarteret Giraffen trots en tuff omvärld med allt från lågkonjunktur till oroande globala faktorer. Besökarantalet ökar och nu öppnar alltså butik nr 47 och därmed är handelsplatsen fullt uthyrd. Det är klart att Sveriges marknadsledande...

read more
Loading...