Öppet idag: 10-19 Maxi: 06 - 23  Coop: 07 - 22 Lidl: 08 - 20

Kvarteret Giraffen tar guld i säkerhet!

Aug 25, 2023 | Media

Kvarteret Giraffen är en välbesökt kommersiell plats med ca sex miljoner besökare per år och trygghets- och säkerhetsarbetet är därför högt prioriterat. Kvarteret Giraffen har blivit certifierad enligt den internationella standarden SHORE. Det innebär att Kvarteret har genomgått en oberoende granskning, som bekräftar att centrumets verksamhet håller hög internationell säkerhetsklass.

– Trygghet och säkerhet är alltid högt prioriterat för oss i Kvarteret. Det är oerhört viktigt att vi upplevs som en trygg och säker mötesplats och arbetsplats. Våra besökare och våra hyresgäster är det viktigaste vi har och vi arbetar kontinuerligt med vårt förebyggande säkerhetsarbete. Detta år valde vi därför att ihop med andra åtgärder även trygghetscertifiera oss. Kartläggningen av vår handelsplats genomfördes i juni och det är nu med stolthet vi kan berätta att Kvarteret blivit guld-certifierade berättar Martina Adolfsson Nyström, centrumchef i Kvarteret Giraffen.

Företaget SAFE Asset Group säkerhetscertifierar handelsplatser världen över. SHORE certifieringen mäter motståndskraft på säkerhet- och trygghetsområdet och bedömer förvaltningen utifrån 800 kriterier inom sex huvudområden:

  • Ledningssystem och riskhantering
  • Fysiskt fastighetsskydd
  • Kundsäkerhet och trygghet
  • Hyresgästsäkerhet och trygghet
  • Säkerhet och bevakningssystem
  • Kris och kontinuitetsplanering

– SHORE-certifieringen visar att Kvarteret Giraffen håller en bra internationell klass på sitt trygghets- och säkerhetsarbete. De tillför värde genom ett bra förebyggande arbete som minimerar riskerna för hyresgäster och besökare till Kvarteret Giraffen. Det visar också att man har en mycket god beredskap för att hantera eventuella händelser, säger Erik Engstrand, vd på Safe Asset Group.

– Vi är en naturlig mötesplats i Kalmar och det är av största vikt att våra besökare känner sig trygga hos oss varje gång de är hos oss. Det är jätteroligt att vi får detta höga betyg redan vid första certifieringen och är ett fint kvitto på att vi jobbar med rätt saker avslutar centrumchef Martina Adolfsson Nyström.

För mer information, vänligen kontakta:
Martina Adolfsson Nyström
Centrumchef, Kvarteret Giraffen
Tel 076-634 20 31
martina.adolfssonnystrom@newsec.se

Erik Engstrand
VD Safe Asset Group
070–720 30 01
erik@safeassetgroup.com

 

Fler pressmeddelanden

Kvarteret Giraffen fullt uthyrt!

Kvarteret Giraffen fullt uthyrt!

Framgångsrika vindar blåser i Kvarteret Giraffen trots en tuff omvärld med allt från lågkonjunktur till oroande globala faktorer. Besökarantalet ökar och nu öppnar alltså butik nr 47 och därmed är handelsplatsen fullt uthyrd. Det är klart att Sveriges marknadsledande...

read more
Kvarteret Giraffen och IFK Kalmar ordnar Bakluckeloppis

Kvarteret Giraffen och IFK Kalmar ordnar Bakluckeloppis

Nu är äntligen succén från förra året tillbaka, Kvarterets Bakluckeloppis! Den 2 april blir den södra parkeringsplatsen återigen en samlingspunkt för shoppingsugna, då Kvarterets Bakluckeloppis har säsongspremiär. Aktiviteten arrangeras av Kvarteret Giraffen i...

read more
Loading...